Kerhonohjaajalle

Kerhonohjaajana olet oman kerhosi sydän ja toimit 6-12-vuotiaiden lasten kanssa ohjaten heitä arjen taitoihin kuten yhteistyöhön, toisten huomioimiseen ja tavoitteelliseen tekemiseen oman kerhosi teemaan liittyen. Mikä voisi olla vetävä ja itseäsi kiinnostava teema? 4H suosittelee erityisesti metsä, ruoka ja kädentaidot -teemoja. Kerhon ohjelman suunnittelussa saa käyttää luovuutta, mutta siihen on myös monenlaisia apuja kuten TOP-tehtäviä tai valmiita teemakerhoaineistoja. Kerho voi olla myös ns. monitoimikerho, jossa ei ole erillistä teemaa.


Kerhon ohjaaminen on hyvä idea koska:

- Pääset toteuttamaan ideoitasi, oppimaan uutta ja opettamaan taitojasi
- Kehityt koulutusten ja kokemusten kautta mm. vastuullisemmaksi ja itsenäisemmäksi
- Luot oman näköisesi hyödyllisen harrastuksen
- Tutustut uusiin ihmisiin, verkostoidut ja saatat saada suosittelijan
- Voit hakea opintopisteitä ja saada ohjaamisesta koulussa kurssisuorituksen
- Tienaat taskurahaa (maksetaan tilillesi joulu- ja toukokuussa)

Tarjoamme mukaan hakeneille ja valituille ohjaajille Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen sekä mahdollisuuden käydä Hei hulinaa -jatkokoulutus, kun ohjauskokemusta on jo jonkin verran kertynyt. 

Kerhon ohjaaminen on iltaisin 1krt/vk noin 1,5-2 h kerrallaan tapahtuvaa harrastustoimintaa. Kerhot alkavat kesällä ja syyskuussa noin viikolla 36 ja jatkuvat aina toukokuun loppuun asti. Haastattelemme hakijoita kevään edetessä ja viimeistään elokuussa. Kaikille aloittaville järjestetään yhteinen Osaava Kerhonohjaaja -koulutus. Edellytämme ohjaajilta yli 14 vuoden ikää, 4H-yhdistyksen jäsenyyttä, intoa toimia lasten kanssa, luotettavuutta sekä sitoutumista säännölliseen harrastukseen ja tietenkin positiivista asennetta! Sun ei tarvitse olla valmiiksi pro - Tekemällä oppii parhaiten!

Hae mukaan tästä!